De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

Anja, lachcoach

Ik ben een lachcoach van De Stralende Lachertjes.

Mijn missie is om jouw opnieuw te leren lachen en ademen. Om terug contact te maken met je innerlijke kind.

Als kind lachte ik heel veel. Ik vond altijd wel iets in een situatie om te lachen. Bij ernstige situaties kreeg ik het dak op mijn neus: je moet stoppen met al dat lachen. je moet weten wanneer je mag lachen en wanneer niet. Ik bleef lachen. Met het opgroeien als tiener, het pesten waar ik onderhevig aan was, ben ik minder gaan lachen. Ik verloor het contact met mijn innerlijk kind.

Na het afstuderen ging ik werken. Ik had het geluk dat ik bij een klein bedrijf kwam, waar ik opnieuw kon lachen, maar ik voelde dat het niet meer spontaan, hartelijk was. Het was een lach van ja, het gaat goed. Met deze lach heb ik heel lang mensen om de tuin geleid van hoe het werkelijk met me ging.

Een scheiding bracht me de status van alleenstaande mama met 2 super lieve, aandachtvragende kinderen. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden, de balans te vinden tussen werk en gezin.

In 2015 stortte ik in. Diagnose: Burn-out. En dan nog heb ik die diagnose niet echt aanvaard. Ik kwam in contact met een burn-out coach die mij opnieuw mijn waarden en competenties in kaart bracht. Ik maakte hiervan een vlinder, en deze vlinder heb ik overal mee als steun in mijn verhaal: dit ben ik. Na 3 maanden ging ik terug werken, eigenlijk te vroeg, maar financieel moest ik terug. Ik veranderde van werk maar ook daar vond ik mijn draai niet.

In 2017 terug ingestort met 2de burn-out. Eigenlijk nog altijd de 1ste omdat deze niet genezen was. Ook hier ging ik terug naar een burn-out coach die me het mediteren aanleerde. Dat ging een tijdje goed, maar kon het niet echt volhouden. Ging opnieuw veel te vroeg werken, maar moest weer om het financiële.

In 2018 voelde dat ik terug ging instorten, ik herkende de signalen en wist ik moet iets anders vinden. Ik kwam in contact met lachyoga. Na de eerste sessie voelde ik me veel energieker, veel ontspanner, en had een diepe slaaprust. Omdat ik vroeger altijd veel lachte, ging ik op onderzoek en leerde zo de achtergrond van lachyoga. Ik ging op training bij de Belgische Lachacademie en zo kwam het lachen terug in mijn leven en had ik plots een positieve houding tegenover het leven. Het lachavontuur is begonnen. Er zijn nog altijd dieptes, maar de hoogtes zijn gemakkelijker te bereiken en duren langer.

Ik draag nog altijd de letsel van de 2 burn-outs, maar sta veel sneller terug op na een val dankzij het lachen.  De lachwereld is prachtig en het verbindt je helemaal met je innerlijk kind.

Juist door mijn persoonlijke ervaring, weet ik wat de kracht van het lachen is.  En juist dit wil ik met jullie delen, jullie leren hoe krachtig dit is, en dat je het altijd bij je hebt waar je ook naartoe gaat, hoe je je ook voelt...

Ik gebruik de lachtechnieken elke dag, en ik heb heus ook nog negatieve momenten.  Het zijn momenten, geen periodes meer..en momenten kan je heel snel omzetten.

De Lachclub De Stralende Lachertjes is lid van de Lachacademie.