De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

22. mei, 2022

werken met de levensenergie Reiki

Vrijdag 20.05.2022 kreeg ik de kans om een Reiki-behandeling te geven in het kader van mijn opleiding tot Reiki I behandelaar. Ik had mijn moeder gevraagd om de Reiki-energie te ontvangen. Ze heeft hier ja opgezegd omdat het voor haar al heel lang geleden was dat ze , nog zo'n Reiki-behandeling had ontvangen.
In de voormiddag tijdens mijn meditatie kreeg ik door dat ik liefde moest geven, om haar te bedanken dat ze mij op deze wereld heeft gezet. dat ze mij gedragen heeft, maar ook omdat ze zelf liefde mag ontvangen. Ze mag er zijn en ook voor haar mag het leven rustiger worden.
Ik haalde mijn moeder op en samen reden we naar mijn Reiki-leraar, die mij ging begeleiden met de verschillende handposities.
We kwamen toe bij de Reiki-leraar en de hond blafte luid, uiteraard de hond had mij al 6 weken niet gezien. We kregen wat water en hij vertelde mij en mijn moeder wat er ging gebeuren. Na een tijdje voelde ik dat ik klaar was en mijn moeder ging op de massagetafel liggen. Als voorbereiding ging ik mij eerst aarden en in stilte om de energie van Moeder Aarde te ontvangen en te laten stromen. De hond die nog altijd luid blafte, werd heel stil en ik voelde zijn energie. Ik begon met de Reiki-behandeling met de eerste handpositie. Telkens in volle liefde de energie doorgegeven. Mijn Reiki-leraar gaf aan wanneer ik van handpositie mocht veranderen. Toen ik mijn handen rond mijn moeder haar keel legde als een kommetje met wat ruimte tussen mijn handen en haar keel, werd ik overmand door heel veel verdriet. Ik gaf liefde door met mijn energie. Het werd warm. Heel langzaam en met alle liefde ging ik de verschillende handposities af. Toen mijn handen bij haar knieen kwamen, stroomde de energie zo snel dat ik in een mum van tijd kletsnat werd. Ik bleef mijn handen op die positie houden omdat ik voelde dat het belangrijk was. Bij de volgende handpositie rond de enkels was het minder warm. Mijn moeder mocht zich omdraaien om dan vanaf het hoofd de handposities verder af te werken. Rond haar schouders werd het weer warm, de energie stroomde en bleef stromen. Ik wist uit het verleden dat mijn moeder heel veel last had van haar schouders. In alle zachtheid en liefde ging ik verder. Toen ik klaar was, deed ik nog een dekentje over mijn moeder zodat in alle rust de ontvangen energie haar krachtig werk voortzette. Na een tijdje gaf ze aan dat ze van de massagetafel wou. Mijn Reiki-leraar en ik hielpen haar van de tafel. Ze wankelde wat..en ging in de zetel zitten met een glas water. Ze vroeg ons allebei wat er nu verder moest gebeuren. Mijn Reiki-leraar liet mij het woord doen. Hoe had ik het ervaren? Hoe voelde het om de Reiki-levensenergie door te geven? Ik voelde mij heel bijzonder. Ik vertelde dat bij de handposities rond de knieen heel warm kreeg, en mijn moeder vertelde ja, dat ze dat ook had gevoeld. en bij haar oren en haar schouders. Ze vroeg ook wat de energie nu verder gaat doen. Dat vertelde mijn Reiki-leraar haar, de energie gaat verder dingen losmaken. Het kan zijn dat er de komende dagen dingen beter gaan worden. Bij het verdriet rond de keel, daar kunnen tranen komen, maar laat ze komen. Ze aanvaardde de uitleg. Ik was dankbaar.
Ik mag nog 1 behandeling geven in bijzijn van mijn Reiki-leraar en dan heb ik mijn certificaat Reiki I behandelaar op zak. Ik ben er om mensen te leren om deze Reiki-levensenergie te ontvangen en daarmee hen de kracht geven om zelf te helen. Wie mijn volgende patient word laat ik nog even een mysterie, maar weet dat mijn moeder graag terug een Reiki-behandeling wilt... ook eens in het weekend. Zo zie je dat een moeder ook van haar dochter kan leren. Mijn moeder is trots op wat ik met haar gedeeld heb.
Wil jij ook eens een Reiki I behandeling ontvangen? Zit je met spanning in je lichaam dat niet weggaat ondanks de medicijnen, gun jezelf dan eens een Reiki-behandeling. Je mag mij binnenkort hiervoor contacteren.
Met heel veel liefde gaan we die ervaring van Reiki beleven.
Anja, lachfee
De Stralende Lachertjes