De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

11. mei, 2022

LAB wordt BAL

Lachen en Babbel of korter LAB.
Al bij mijn eerste aanraking met lachen had ik deze woorden voor mij. Ik zag het duidelijk een plek om te lachen en te babbelen... ieder op zijn eigen manier, eigen kleur, in zijn eigen ruimte. Toen ik januari de opleiding Bewust Verbonden Ademen volg, kwam het woord Ademen er bij en kreeg ik Lachen - Ademen - Babbelen. Rond deze 3 termen wil ik mijn centrum bouwen. Een centrum waar iedereen welkom is, waar ieder op zijn eigen manier, zijn eigen ritme naar toe kan komen. Een plek om tot rust te komen, of waar je wilt praten over wat er in je speelt.

Als moeder van een autistische jongen, een alleenstaande moeder heb ik daar nood aan zo'n plek. Neen, geen cafe om naar muziek te luisteren, of waar je geroezemoes hebt van mensen die door elkaar praten. een plek waar er stilte is. en als je nood hebt aan een babbel dat je iemand kan aanspreken om een babbel, om je hart te luchten.

de laatste tijd zie je heel veel cirkels, helende cirkels... iedereen heeft ergens wel een helende cirkel. Is de plek die ik voor ogen heb ook een cirkel, misschien. wat ik wel weet is dat het een oase is. een ademplek, een lachplek en een babbelplek. Alleen LAB is zo moeilijk uit te spreken, iedereen denkt onmiddellijk aan iets wetenschappelijk, iets van een labo.

Gisteren op onverwacht bezoek bij Gina de Groote... daar vertelde ik over mijn centrum, mijn helende cirkel om mensen in groep te genezen. Ik vertelde over de ademopleiding, over de Reiki-opleiding en uiteraard van de lachopleiding. Ze vroeg me ga je effectief wachten tot je alle opleidingen achter de rug hebt om mensen te helpen, of mogen de mensen jou nu al contacteren. Uiteraard mensen vinden mij voor het lachen, dat zaadje is geplant, en begint stilaan te groeien. Het ademen vraagt misschien tot de opleiding gedaan is, alhoewel je daar een praktijktijd hebt waar je met mensen bewust verbonden ademen. een ademcirkel. en met de Energie Reiki daar heb ik volgende week een behandeling die ik aan mijn moeder geef. Hoe ga je je centrum noemen? vroeg ze... ik zei onmiddellijk LAB-plek. LAB? vroeg ze. Ja, van Lachen Ademen en Babbelen. of bronnen om een verwijzing te krijgen naar de energie Reiki. LAB is moeilijk uit te leggen, en plots allebei ha... wat denk je van BAL.. Bal die rond is, een bal die gebruikt wordt bij het lachen, een bal die ook bij het babbelen zijn plek kan innemen, een bal als verwijzing naar je buik die als een bal opbolt als je inademt, en leegloopt als je uit ademt. De lach-fee voelde zich trots met dit woord BAL.

Deze avond met de partner vertelde ik over LAB naar BAL, en hij vroeg de betekenis ervan... Babbelen, Ademen en Lachen... ik zat een beetje vast met het woord babbelen, nu het vooraan stond klonk het vreemd...de partner zei . Bewust Ademen en Lachen.. ja, dat klinkt beter... het gaat inderdaad om bewust ademen, en bewust lachen.. maar is BAL voldoende voor de naam van een helende plek. en dan begonnen we te brainstormen... BAL-plek, BAL-zaal, BAL-room, BAL-licht, BALLADE... ballade bleef hangen, een woord dat verwijst naar lades die je opent en/of sluit, die je leeg maakt door bewust ademen en opvult met bewust lachen...ballade is ook een rustig liedje, een rust moment... en dan kwam het BAL-Oase...

daar zag ik ook heel duidelijk een beeld bij van een rustige plek.
Ik laat het even rusten en vraag de drakenfee├źn wat zij ervan denken....