De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

26. apr, 2022

Visionboard - visiebord

Sinds mijn burn-outs heb ik al vele vision boards gemaakt. De 1ste was snel klaar en ik herinner me nog goed wat er allemaal stond. Een snelle wagen merk Audi A4, werken alsof het vakantie is. De wagen die is er effectief gekomen. Heel lang rondgereden met die wagen, was uiteraard supertrots dat ik kon betalen. Ik werkte toen als zelfstandige project consultant in PMO voor een bedrijf gelegen in Luik.
Bij mijn tweede burn-out kreeg ik ook de opdracht om een vision board te maken. Dat ging al wat moeilijker, vond niet de echte energie om er een te maken.
Toen de lockdown kwam volgende ik een meditatie traject waarin er ook een vision board werd gemaakt. Daar werkten ze met een gekleurde cirkels...7 cirkel. Elke cirkel had zijn eigen kleur die overeenkwamen met de chakra-kleuren. In elke cirkel kwam een bepaald thema aanbod: gezondheid, familie, werk,...enz. In elke cirkel kon je een tekst, beeld inplakken dat overeenkwam met het bepaalde thema. Na het maken van het vision board volgde er een meditatie die bij elke cirkel hoorde. Deze meditatie bestond uit een ochtendmeditatie en een avondmeditatie. De ochtendmeditatie was aangenaam en eenvoudig te volgen. De avondmeditatie iets moeilijker, omdat ik altijd het gevoel had dat er na de werkdag nog heel veel moest gebeuren. Je kent dit wel, koken, eten, afwassen, huishouden, enz... als ik bed lag dacht ik ja, die meditatie...ik draaide me om en viel regelmatig in slaap.
Het vision board dat ik dit weekend maakte was totaal anders. Eerst bladeren in tijdschriften om beelden, teksten uit te scheuren, te knippen. Vele tijdschriften heb ik doorgebladerd, stilgestaan bij teksten om het te laten doordringen wat ik in het vision board wilde neerzetten. Beetje bij beetje liet ik mij leiden naar de teksten en beelden die belangrijk waren voor de volgende periode. Ik scheurde er eerst alles uit, hoe groot en klein de teksten waren, het verfijnen was voor later. Ik haalde een groot wit blad van de rol, en begon te knippen in verschillende vormen, beelden. Deze legde ik een voor een op het grote witte blad en stilaan kwam mijn vision board tot leven. Na 2 uur was het eindelijk klaar. Ik hing het omhoog tegen de muur en ik voelde hoe mijn hart zich voelde met een enorme trots en liefde toen ik naar het vision board kreeg. Ik zag mijn lach-adem cirkel waar mensen bij mekaar komen om te leren lachen, bewust te ademen en om te leren hoe de universele energie te laten stromen om zelf te helen. Ik spreek van healing en niet van genezing. Helen is een andere manier van genezing, waarbij je leert voelen hoe je lichaam zich geneest door de energie van lachen, ademen en Reiki.
Ik zie deze 3 pijlers als zuilen in mijn lachcentrum... een cirkel om te verbinden, een wij-plek om te genezen.
Vandaag zag ik het nog duidelijker... 3 pijlers, 3 trajecten die iedereen op eigen ritme, eigen tempo kan doen. Deze 3 trajecten worden bijgestaan door een witte golden retriever.. die eerst in het gezin wordt opgeleid in liefde om aan te voelen...
De stralende lachertjes zal altijd blijven met een diepere betekenis.... Wordt een stralend lachertje door te lachen, te ademen om zo je energie te laten stromen.. Straal en Geniet