De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

De Stralende Lachertjes

TheShinyLaughters/LesJoyeuxrieurs

COVID-19 => ONLINE Lachen

16 Maart 2020 zette COVID-19 ons heel land op zijn kop.  Alle activiteiten met fysiek contact moesten stoppen.  De lachyoga in groep mocht niet meer.

Anja zette het DAGELIJKS Lachen ONLINE op, waarbij er tijdens de 1ste Lockdown elke dag 2 keer werd gelachen.  Telkens op het uur van de glimlach.  Het begon met  1 tot 2 deelnemers, maar snel vonden de Lachclubs van Ternat, Dilbeek en Brugge de weg naar het DAGELIJKS Lachen ONLINE.

Hieronder een paar foto's van zo'n ONLINE Lachsessie:

DAGELIJKS Lachen naar WEEKEND Lachen

Op 22juni vond de laatste DAGELIJKS Lachen ONLINE plaats, we mochten terug fysiek gaan werken, we mochten terug genieten van de buitenwereld met collega's, familie en vrienden.

Toch misten het ONLINE Lachen, en ontstond WEEKEND Lachen op zaterdag en zondag tijdens de zomermaanden.  Weer heel veel plezier, telkens in 15 minuten; net genoeg om even te stoppen met dagelijkse activiteiten, even ontspannen...

September kwam, ik zette DAGELIJKS Lachen ONLINE terug op maar dan 's avonds om 20h00. Hier kreeg ik bezoek van mensen uit Zambia, die via facebook van het lachen hadden gehoord. 

Het was moeilijk om DAGELIJKS Lachen online te combineren met het gezin, met het werk.  Ik had er nog wel altijd in plezier, en de oefeningen kwamen nog altijd spontaan, maar het was geen overrompeling van deelnemers.  WAAROM? omdat mensen het lachen nog altijd niet serieus nemen.

HET LACHEN IS EEN SERIEUZE ZAAK!